De zomerleeslijst 2022: welke boeken leiders binnen de Adecco Group aanbevelen
We zijn halverwege 2022 en na twee jaar van onvoorspelbaarheid lijkt het erop dat we weer wat meer ruimte kunnen maken voor onze zomerplannen. Daarom hebben we verschillende leiders binnen onze wereldwijde organisatie gevraagd naar hun leeslijst voor de zomer - en de kracht van het nemen van een break.
Dit artikel is geschreven door Christophe Catoir, President van Adecco.
Coram Williams, Chief Financial Officer at the Adecco Group
Jezelf soms loskoppelen van werk is van vitaal belang: Het geeft ons tijd om op te laden en maakt ons effectiever als we weer aan het werk zijn. Ik heb verschillende dingen die ik doe om me los te koppelen. Ten eerste probeer ik in het weekend mijn telefoon een tijdje uit te zetten - bij voorkeur op zaterdag - en dan ben ik volledig aanwezig bij mijn gezin. Ten tweede doe ik aan lichaamsbeweging. Een stuk hardlopen of een goede fietstocht zijn essentieel om mijn hersenen uit te schakelen en in vorm te blijven. Ten slotte lees ik. Heel veel. Ik heb de neiging om elke paar weken een boek uit te lezen. Hoe moe ik ook ben, ik probeer altijd een paar bladzijden te lezen aan het eind van de dag.
Ik beveel de volgende boeken aan: ‘The Every’ van Dave Eggers, ‘The Rabbit Factor’ van Antii Tuomainen, ‘Crossroads’ van Jonathan Franzen en ‘The Lamplighters’ van Emma Stonex.
Cynthia Hansen, Managing Director of the Innovation Foundation
Ik denk dat de mens een gevarieerde omgeving nodig heeft om te groeien, en dan gaat het niet alleen om de fysieke ruimte, maar ook om de manier waarop we onze geest bezighouden en onze tijd gebruiken. Tijd vrijmaken maakt een verschuiving van perspectief mogelijk, een verandering van tempo, en geeft de ruimte om het gevoel van ‘altijd hetzelfde’ te doorbreken. Wanneer je dit niet doet is het makkelijk om op topsnelheid te blijven rennen, te denken dat je efficiënt bent, en te geloven dat je alles bij elkaar houdt. Maar zodra je pauzeert, ademhaalt, vertraagt en opnieuw evalueert, ziet alles er anders uit en is er pas echt ruimte voor aanpassingen.
Waar mogelijk probeer ik de natuur in te gaan, vaak met mijn gezin, weg van constante input en lawaai. Als ik kijk naar de sporten waar ik van houd (hardlopen, fietsen, skiën, wandelen, enz.), dan zijn die meestal in de buitenlucht, alleen of in een groep, en vereisen ze voldoende concentratie om de hersenen vrij te maken van het constante geluid van het dagelijks leven. Deze combinatie van lichaam en geest werkt het beste voor mij.
Ik ben helemaal weg van 'There is nothing for you here' van Fiona Hill omdat het gaat over persoonlijke en maatschappelijke transformatie, de kracht van onderwijs en de noodzaak om kansen te grijpen. Het eindigt met een praktische lijst van wat jij als individu kunt doen om deuren te openen voor hen die anders achtergesteld worden. Hoewel het misschien zwaar klinkt, is het een geweldig boek om te lezen en het heeft me een nog grotere fan van Fiona gemaakt.
Valerie Beaulieu, Chief Sales and Marketing Office at the Adecco Group
Vrije tijd nemen is een welzijnsstrategie. Hierbij heb ik het niet alleen over het jaarlijks opnemen van verlofdagen, ook vrije tijd daarbuiten is cruciaal voor mij omdat het me helpt om op mijn best te zijn. Ik zet me graag 200% in voor mijn teams en het werk dat ik doe, maar ik zou nooit zoveel energie in mijn werk kunnen steken als ik geen tijd nam om op te laden. Nu de grenzen tussen privé- en werkruimte de laatste jaren vervaagd zijn door het online werken is het des te belangrijker om duidelijke regels voor jezelf op te stellen en je daaraan te houden.
Zo doe ik bijvoorbeeld in de regel in het weekend geen werk gerelateerde activiteiten. Ook stel ik voor mezelf duidelijke routines vast tijdens de werkweek om me te helpen een hoog energieniveau en een goed humeur te behouden. We hebben maar één leven en we moeten zorgen voor onze gezondheid - zowel lichamelijk als geestelijk. Ik moet daarom elke dag "hersteltijd" hebben door met mijn man de hond uit te laten, tijd in mijn agenda te reserveren voor mijn wekelijkse pilatesles of gewoon de tijd te nemen om te koken. Iedereen moet erachter komen wat nodig is om dat innerlijke evenwicht te bewaren zodat we op ons best zijn op het werk en in het leven in het algemeen.
Er zijn zoveel briljante boeken waar we tijd voor moeten maken. Op het gebied van fictie was ik dol op Yoko Ogawa's ‘Revenge for the dark’. Als je op zoek bent naar een inspirerend sportverhaal moet je gaan voor ‘Out Win Forever: Live, Work, and Play like a Champion’ door Pete Caroll, die ik ooit heb mogen ontmoeten. Hij is de coach die het Seattle American Football Team naar de Super Bowl leidde.
Stephanie Pilon, VP Digital Marketing | Managing Director of the Berlin Tech Center
Voor mij betekent een break zowel het loskoppelen van werk als zelfs van de technologie die hierbij hoort, denk aan late e-mails of mobiel browsen. Als ik bewust even afstand neem van die technologie, merk ik dat ik in een veel betere stemming ben, creatiever kan zijn, helderder kan denken en nog belangrijker, makkelijker in slaap val - wat zich vertaalt in het consistent kunnen presteren van dag tot dag, zowel op het werk als thuis. Als we de verbinding niet verbreken, kan het voelen alsof we voortdurend iets binnenkrijgen waar we toch even naar moeten kijken, sociale FOMO, of een vals gevoel van urgentie om een werk gerelateerde taak uit te voeren, wat allemaal nog meer onrust veroorzaakt.
Ik ben een liefhebber van een goed verhaal, maar ik ben ook niet bang om het lezen van een boek niet af te maken wanneer een boek me niet dwingt om te blijven lezen. Mijn lijstje zou bestaan uit de volgende boeken:
‘Ministry for the Future’ van Kim Stanely Robinson, een roman over een organisatie die is opgericht om ons te beschermen tegen de dreigende klimaatverandering. Ik merkte dat ik wou blijven lezen als ik eenmaal begon en vond sommige van de oplossingen erg boeiend (mocht het ooit zover komen!)
‘Less’ van Andrew Sean Greer, een satirische roman die een auteur over de hele wereld volgt; ik kon dit boek echt niet neerleggen!
‘Invisible Women: Exposing Data Bias in a World Designed for Men’ van Caroline Criado Perez. Ik heb dit boek nog niet gelezen, maar het is de volgende op mijn lijst. Ik heb geluisterd naar de ‘99% invisible’ podcast waar de auteur werd geïnterviewd, en het was verbijsterend hoe alles overal is ontworpen voor mannen. Ik kijk er echt naar uit om in dit boek te duiken.
Reshma Ramachandran, Group SVP of Transformation at the Adecco Group
"Ontkoppelen" heeft voor iedereen een andere definitie. Voor mij is het simpelweg uit het hier en nu stappen. Als mensen zijn we erg actiegericht. En mijn definitie van loskoppelen betekent gewoon even weg uit de dagelijkse actie. Ik doe dat ook in het weekend, waar ik op een mooie dag gewoon in mijn tuin ga liggen en een boek ga lezen. Of op een dag met slecht weer ga ik op de bank zitten en luister ik naar Indiase karnatische muziek, wat mijn geest helpt om ver weg te reizen van de dagelijkse actie.
Ik lees heel graag en ik lees minstens één boek per week. Daarom heb ik een paar boeken die ik kan aanraden voor de zomer: 'The Fearless organization' van Amy Edmondson, 'The First, the Few, the Only: How Women of Color Can Redefine Power in Corporate America' van Deepa Purushothaman en 'Inclusion on Purpose' van Ruchika Tulshyan.